Esther Visser

Wie ik ben

Graag wat leven in de brouwerij – beetje rebelleren is leuk – met respect duurzame resultaten halen!

Ik kom als oudste van twee dochters uit een middenstandsgezin en klantgerichtheid is mij met de paplepel ingegoten. Ook heb ik al vroeg geleerd dat autonomie belangrijk is voor mij. Ik ben transparant; what you see is what you get. Recht door zee, scherpzinnig, oprecht, bourgondisch, eigen-wijs, pragmatisch en vooral bezig met het hier en nu.

Wat mij ook typeert is dat ik altijd op zoek ben naar hoe ik samen met anderen dingen beter en leuker kan maken. Betrokkenheid, aandacht, echt contact hebben met elkaar, is daarbij voor mij essentieel. Ik waardeer eigenheid en kan er echt van genieten als mensen hun eigen ruimte en plek (durven) innemen.

Wat mij drijft

Geef mensen regelruimte en vertrouwen en neem verantwoordelijkheid voor je bijdrage aan een duurzame maatschappij. Als je beide doet, zul je versteld staan van hoeveel tevreden en betrokken klanten dit oplevert!

‘To unleash human potential’. In het Engels klinkt het beter! Mijn passie is om mensen in organisaties zo veel mogelijk ruimte te geven om samen met anderen (collega’s, klanten, leveranciers, wie dan ook) te werken aan wat ze belangrijk en leuk vinden om te doen.

Dat doe ik vanuit mijn visie op een HR-functie die daarin faciliteert. Vanuit liefde voor mensen en de natuur wil ik meewerken aan een organisatie met impact. Waarin mensen betrokken zijn en vol tot hun recht kunnen komen, gelukkig(er) zijn en daarmee blijere klanten maken. 

Wat ik kan

Ik kan de vertaalslag maken van duurzame organisatiedoelen naar de daarvoor benodigde HR-visie en activiteiten. Ik kan daarbij kennis en expertise inzetten op het gebied van Agile werken en doen, de Sustainable Development Goals (SDG’s) en de CSRD-vereisten vanuit wet- en regelgeving.    

Sinds 1994 heb ik als Bestuurskundige en HR Strateeg in veel organisaties mogen rondkijken. Hierdoor heb ik een systemische blik ontwikkeld en heb ik snel door heb hoe de hazen lopen. Ik ben gestart bij een groot management consultancybureau en ik heb daarna in loondienst gewerkt in diverse HR-rollen in de zakelijke dienstverlening. Daar heb ik het traditionele HR-vak geleerd.

Sinds 2007 ben ik als zelfstandig HR professional verder gegaan in interim-, advies-, en transitieopdrachten. Sinds 2011 ben ik besmet met het Agile virus, heb ik de scrum master-certificering gehaald en heb ik mij verder ontwikkeld als Agile (team-)coach en organisatieontwikkelaar.

In 2018 werd ik mij ervan bewust dat er grenzen zijn aan groei, de aarde niet onuitputtelijk is en dat ik vanuit mijn vakgebied impact kan maken op een duurzame manier van werken en organiseren. De agile mindset richt zich op respect voor het ecosysteem waar een organisatie deel van uitmaakt en de stap naar sustainability was daarom voor mij makkelijk te maken. Agile gaat over aanpassingsvermogen (het hoe), sustainability gaat over het maken van impact (het waarom). Voor mij een perfecte combinatie!

Mensen geven mij vaak terug dat ik door humor, mijn visie, enthousiasme en uitdagende vragen mensen help om de status quo te verkennen en grenzen te verleggen. Doordat ik niet alleen inhoudelijke, maar ook gevoelsmatige, spannende en onderhuidse dingen durf te benoemen, ook bij mezelf, voelen mensen zich uitgenodigd om zich open te stellen en ontstaat er beweging.

Het liefst loop ik een eindje mee op de werkvloer, zodat ik goed kan zien en voelen wat er (niet) gebeurt en wat juiste interventies zouden kunnen zijn.

Zie voor meer informatie ook mijn profiel op LinkedIn.

KvK 27.29.60.15