Esther Visser

Wie ik ben

Graag wat leven in de brouwerij – beetje rebelleren is leuk – met respect resultaten halen.

Ik kom als oudste van twee dochters uit een middenstandsgezin en klantgerichtheid is mij met de paplepel ingegoten. Ook heb ik al vroeg geleerd dat autonomie belangrijk is voor mij. Ik ben transparant; what you see is what you get. Recht door zee, scherpzinnig, oprecht, bourgondisch, eigen-wijs, pragmatisch en vooral bezig met het hier en nu.

Wat mij ook typeert is dat ik altijd op zoek ben naar hoe ik samen met anderen dingen beter en leuker kan maken. Betrokkenheid, aandacht, echt contact hebben met elkaar, is daarbij voor mij essentieel. Ik waardeer eigenheid en kan er echt van genieten als mensen hun eigen ruimte en plek (durven) innemen.

Wat ik wil

Geef mensen regelruimte en vertrouwen om hun talenten te ontwikkelen en je zult versteld staan van hoeveel tevreden en betrokken klanten dit oplevert!

‘To unleash human potential’. In het Engels klinkt het beter! Mijn passie en drijfveer is om mensen in organisaties zo veel mogelijk ruimte te geven om samen met anderen (collega’s, klanten, leveranciers, wie dan ook) te werken aan wat ze belangrijk en leuk vinden om te doen. Hun vakmanschap kunnen ontwikkelen en gelukkig te zijn.

Dat doe ik vanuit mijn visie op een HR-functie die daarin faciliteert, die vanuit liefde voor mensen en leren meewerkt aan een organisatie waarin mensen betrokken zijn en vol tot hun recht kunnen komen, gelukkig(er) worden en daarmee blijere klanten maken. 

Wat ik kan

Ik kan helpen de vertaling te maken tussen het Agile gedachtengoed en de gewenste HR-dienstverlening. 

Sinds 1994 heb ik als Bestuurskundige en HR Strateeg in veel organisaties mogen rondkijken. Hierdoor heb ik een systemische blik ontwikkeld en heb ik snel door heb hoe de hazen lopen. Gestart bij een groot management consultancybureau, heb ik daarna in loondienst gewerkt in diverse HR-rollen bij grote organisaties in de zakelijke dienstverlening. Daar heb ik het traditionele HR-vak geleerd, toen het nog cool was om in HR te werken en belang werd gehecht aan ‘countervailing’ powers.

Sinds 2007 ben ik als zelfstandig HR professional verder gegaan in interim-, advies-, en transitieopdrachten. Sinds 2011 ben ik besmet met het Agile virus, heb ik de scrum master-certificering gehaald en heb ik mij verder ontwikkeld als Agile (team-)coach en organisatieontwikkelaar.

Door mijn achtergrond en ervaring kan ik ook helpen de brug te slaan tussen Agile werkende teams en de toegevoegde waarde die HR daarbij kan leveren. Soms hebben afdelingen al eerder ervaring opgedaan met Agile, waardoor spanning en/of afstand zijn ontstaan. Het opnieuw verbinden van deze twee werelden vind ik het mooiste wat er is.

Het liefst loop ik een eindje mee op de werkvloer, zodat ik goed kan zien en voelen wat er (niet) gebeurt en wat juiste interventies zouden kunnen zijn.

Mensen geven mij vaak terug dat ik door humor, mijn visie, enthousiasme en uitdagende vragen mensen help om de status quo te verkennen en grenzen te verleggen. Doordat ik niet alleen inhoudelijke, maar ook gevoelsmatige, spannende en onderhuidse dingen durf te benoemen, ook bij mezelf, voelen mensen zich uitgenodigd om zich open te stellen en ontstaat er beweging.

Zie voor meer informatie ook mijn profiel op LinkedIn.

KvK 27.29.60.15